best getest

Virussen, trojans, malware, het zijn dingen die je als computergebruiker liever niet tegenkomt. Je computer kan per ongeluk virussen oplopen als je op internet aan het surfen bent maar niet goed oppast. Als je op de verkeerde sites terechtkomt, of als je een onveilig linkje aanklikt vanuit een mail, loop je al risico. Een virus kan dan je computer besmetten en het gebruik ervan een stuk moeilijker maken. Wat zou je er van vinden als iemand ongevraagd met je mee aan het kijken was als je bezig bent met internetbankieren? Om je hiervoor te beschermen heb je de beste antivirus nodig. Deze detecteert niet alleen of er iets op je computer zit, maar zorgt er vaak ook voor dat de geïnfecteerde bestanden worden hersteld of verwijderd. Zo ben jij een stuk veiliger wanneer je het wereldwijde web op gaat.

Belangrijke functies en opties
gratis avgDe ene antivirus is de andere niet. Sommige zijn effectiever in het bestrijden van virussen. Sommige zijn makkelijker in gebruik dan de andere. Regelmatig worden er onderzoeken gehouden waaruit blijkt welk programma op dat moment de beste antivirus is. Met steeds ontwikkelende virussen komen er ook steeds meer functionaliteiten bij de antivirus programma’s. Het belangrijkste wat je natuurlijk moet hebben is een detectie-optie. Het liefste een die automatisch zijn werk doet, waardoor je niet pas achteraf een virus op je computer vindt. De betere scanners zorgen er vervolgens voor dat je computer tegen dat virus wordt beveiligd. En als je echt een goed programma hebt, identificeert het vanaf dat moment gemakkelijker gerelateerde malware die later je computer bedreigt.

Online veiligheid boven alles
Er zijn eigenlijk twee soorten beveiliging. Ten eerste heb je de standaard computerbeveiliging. Dit houdt in dat je computer zoals hierboven beschreven wordt gescand op virussen, waarna deze verwijderd worden. Maar voorkomen is over het algemeen beter dan genezen, dus daarom is er ook online protectie. Deze vorm van beveiliging zorgt er voor dat virussen al niet op je computer kunnen komen. Door een zogeheten firewall worden gevaarlijke bestanden tegengehouden zodat jij op je gemak kunt internetten. Mocht je op een onveilige website komen, dan gaat er in ieder geval niks mis. Sommige programma’s hebben ook specifiek een tool waarmee je mail- of bankverkeer extra wordt beveiligd. Als dit belangrijk voor jou is, let dan goed op welke software je installeert.

De voordelen van Bitdefender
Een van de antivirus programma’s die al meerdere jaren goed uit de bus komt op het gebied van veiligheid is Bitdefender. Bitdefender is gespecialiseerd in beveiliging met kunstmatige intelligentie. Ze bieden software pakketten aan voor zowel particulieren als bedrijven. Deze pakketten zijn verschillend in de hoeveelheid opties die ze aanbieden. Zo kun je een hogere prijs betalen als je meer specifieke opties wilt hebben. Dit hangt natuurlijk helemaal van jouw wens af. Bitdefender scoort in ieder geval het beste op bescherming tegen infecties, en ook op andere schalen heeft het een koppositie te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hoge systeemsnelheid die je blijft houden na installatie, of de goede beveiliging bij internetbankieren? Dit alles maakt het tot misschien wel de beste antivirus.

Gratis veiligheid met Avira
Als je liever een gratis virusscanner installeert, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Er zijn talloze sites waarop je zonder kosten een scanner kunt downloaden. Avira is wat dit betreft de beste antivirus aangezien deze software het beste gebruikersgemak met online veiligheid combineert. Deze software biedt automatisch periodieke controles zodat je regelmatig kunt inzien hoe schoon jouw computer op dat moment is. Tegelijkertijd waarschuwt het je wanneer er virussen zijn gevonden en zal het overgaan tot herstel. Heb je liever een uitgebreider pakket? Dan is er altijd de mogelijkheid om te upgraden naar een betaalde versie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *