gratis

Als je dagelijks gebruik gemaakt van het internet, heb je risico op ongewenste besmetting van je computer. Daarom heb je antivirus software nodig die jou kan beschermen tegen vervelende virussen en cybercriminaliteit. Software om je computer te beveiligen is er genoeg, maar een goed gratis virusscanner is misschien moeilijk gevonden. Door het grote aanbod zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Een goede gratis virusscanner moet in ieder geval voldoen aan een aantal kenmerken. Zo moet het een goede bescherming bieden tegen actuele bedreigingen. Het moet natuurlijk ook handig in gebruik zijn en er niet voor zorgen dat je computer er veel trager op wordt. Hier vind je een aantal suggesties van de populairste scanners.

Veilig bij Avira
Avira biedt jou als geen ander een antivirus programma dat gemakkelijk in gebruik is maar wel gewoon goed zijn werk doet. Het komt zelden op de voorgrond, behalve als je echt over een recent ontdekte besmetting of gevaar moet weten. Avira is veelvuldig bekroond met prijzen, doordat het betrouwbaar is en een goede dekking geeft. Malware heeft aan dit programma een geduchte tegenstander, dat kun je wel zien aan de resultaten van antivirus tests. Avira scoort altijd goed en biedt bijna 100 % bescherming tegen online bedreigingen. Door de Protection Cloud teavast antiviruschnologie wordt er elke dag gekeken of er nieuwe virussen op internet te vinden zijn. Zo heb je altijd actuele software. Een goede gratis virusscanner heb je zo geïnstalleerd, dat bewijst Avira wel.

Avast, vertrouwd en beschermend
Op het gebied van antivirus software is Avast al enige tijd een belangrijke aanbieder. Als je de software van Avast downloadt, haal je een goede gratis virusscanner in huis die al door miljoenen mensen wordt gebruikt. Het spoort niet alleen vervelende malware op, maar heeft daarnaast nog andere functies. Je kunt bijvoorbeeld gewoon hetzelfde wachtwoord gebruiken voor je verschillende accounts. De software van Avast zorgt er wel voor dat deze veilig wordt gehouden. Doordat er ook standaard gecheckt wordt op vervelende extensies die jouw browser tot een hel maken, biedt deze scanner meer dan alleen bescherming tegen virussen. En als je wilt uitbreiden, dan kun je altijd een upgrade kopen. Die flexibiliteit is handig als je later nog meer behoefte aan bescherming hebt.

Bescherming staat zwart op wit bij Panda

Panda
biedt op een overzichtelijk manier diverse pakketten aan waarmee jij je pc kunt beveiligen. Zo verkoopt het bijvoorbeeld het Panda Antivirus Pro 2016 pakket. Maar ook kun je via deze aanbieder een goede gratis virusscanner krijgen. Deze software is momenteel alleen compatibel met Windows, dus als je op zoek bent naar een antivirus programma voor je Mac computer kun je beter andere opties overwegen. Wat vaststaat is dat je met de gratis software van Panda een betrouwbare, veilige en goed werkende scanner hebt. Panda is namelijk veelvuldig bekroopanda antivirusnd met prijzen voor hun uitstekende beveiliging. Het voordeel aan de gratis scanner is dat je het gemakkelijk installeert, waarna je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Een goede bescherming staat zwart op wit.

Waarom gratis (meestal) even goed is als betaald
Natuurlijk is het zo dat je gemiddeld minder in een gratis softwarepakket krijgt dan als je er geld voor betaalt. Maar in de meeste gevallen is een goede gratis virusscanner al voldoende. Zolang het bescherming biedt tegen gevaren op internet, heb je het belangrijkste al binnen. Doordat veel gratis scanners functioneren via de cloud, wordt de software constant bijgewerkt, zodat ook de nieuwste virussen tot een halt geroepen wordt. Op deze manier kun je weer lekker veilig surfen op het internet. Als er een melding van een nieuwe bedreiging is, wordt het direct voor je opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *